Редактор: e-mail: Кадър: Телевизия 7/8Трябва да се проявява уважение към институцията Европейски

...
Редактор: e-mail: Кадър: Телевизия 7/8Трябва да се проявява уважение към институцията Европейски
Коментари Харесай

Антония Първанова пред Слави: Главният ни прокурор и министър-председателят не зачетоха високата репутация на Европейския парламент

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Телевизия 7/8

Трябва да се демонстрира почитание към институцията Европейски парламент. Все още там той се счита за главно посланичество на избора на европейските жители. Парламентът се употребява с висока известност и всички са задължени тази известност да я зачитат. Не е като в България изпълнителната власт да споделя в Народното събрание какво да направи. Мнозинството в Европейския парламент не си сменя мнението, тъй като някой им е наредил да го създадат.

Така някогашният евродепутат Антония Първанова стартира коментара си пред Слави в Телевизия 7/8 по отношение на неявяването на основния прокурор и министър-председател на България на чуване пред Европарламента, откакто бяха поканени да го създадат поради събитията и митингите в България. Вместо тях бяха изпратени външният министър Екатерина Захариева, председателката на комисията по дискриминация Ана Джумалиева и зам.-председателя на правораздаването Десислава Ахладова.

Ето какво сподели още Първанова:

„ Процедурата е, че основният прокурор и министър-председателят ни са били поканени на чуване от комисията ЛИБЕ, тя е по цивилен права, правораздаване и вътрешен ред. Има група, която се занимава с въпросите за наблюдаване на дискриминирането, с господство на закона, също по този начин и с мониторинг на главните човешки права в Европейски Съюз. Процедурата е, в случай че има подозрение във връзка с човешки права, дискриминация и господство на закона, тази група се събира, прави съответните изсушвания, задава въпроси, обяснява проблема, след което го рапортува на комисията ЛИБЕ. Тя на свое намерено съвещание преглежда проблема и надлежно предлага на пленарна зала дали да се прегледа този въпрос, и в съответния случай процедурата се съблюдава.

Първата стъпка е извървяна, групата се е срещнала, не е получила задоволително положителни отговори и информация по въпросите, които са задали членовете на Екологичен потенциал, както и представители на Венецианската комисия. Сега тези въпроси ще бъдат заложени документално, с цел да е ясно като се дава отговор, какво се дава отговор.

Това не е българска медия, това е Европейски парламент, не можеш по този начин просто да кажеш, аз свиках това съвещание и там говорихме еди какво си. Там би трябвало да казваш истината, в противоположен случай би се докладвало, че има документално манипулиране на обстоятелствата и самата истина.

Не е отговорено на това, което е било заложено – трябвало е да се беседва за публичната функционалност на прокуратурата и нейната отчетност пред обществото, както и за независимостта на правосъдната система, също по този начин за отговорността на основния прокурор.

Вместо това са били показани триумфите на прокуратурата и някакви хвалебствени слова, само че това са разнообразни неща. Трябвало е да се беседва за демокрацията, за независимостта на медиите, за финансирането на медиите, за положението на гражданското общество, и така нататък, само че тези неща още веднъж са били изместени от фокуса и се е говорило за достиженията на държавното управление.

Но най-фрапантното от всичко, което е шокирало сътрудниците в европарламента, е било това, че като образец за дискриминация са били посочени държавното управление и ръководещите, бидейки дискриминирани от протестиращите. Това е провокирало не просто неразбиране, само че и много съществено отвращение, тъй като може да си визиите по какъв начин са дискриминирани държавното управление и ръководещите.

Другото, което е провокирало отвращение, е изявлението, че против основния прокурор и прокуратурата се опълчват хора, чийто ползи за наранени от тези акции на основния прокурор. Но прекалено много хора стачкуват, и се твърди, че техните права са наранени и по тази причина стачкуват.

Да не приказваме това, че да те поканят персонално, оставете настрани неуважението, и огромни мъже с достолепието си, даже не са съумели някак да проявят признаци на това достолепие и са се оказали в годишен отпуск, и са пратили дамите.

Също по този начин е провокирало въпроси и мнения това предложение на външния министър, то по-скоро е съмнение, че вършат опит за диалози с портестиращите и тъкмо поради това да реализират някакъв консенсус, са предложили конституция. Само че в тази конституция не могат да се извадят и три точки, които да дават отговор на главните проблеми, свързани с върховенството на закона, с нарушение на човешките права, с битката с корупцията и така нататък ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР